Kruimelhoek

 • Zeer persoonlijk
 • Kleinschalig
 • Prachtig buitenspeelterrein
 • Samenwerking basisscholen

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 9,3

Lezen Kruimelhoek

Wat is het fijn als je de tijd kunt nemen voor de peuters. Dankzij onze kleinschalige opzet en de oprechte belangstelling van onze professionals is er veel persoonlijke aandacht voor je peuter. Vanuit een ruime en lichte speelzaal in basisschool De Wereldwijzer ontwikkelen peuters zich spelenderwijs en met veel plezier. Kruimelhoek is een warme en prettige omgeving, waar kinderen zich snel op hun gemak voelen.

Spel en activiteiten

Kinderen leren spelenderwijs en we zien dat ze zich nog meer ontwikkelen als het spel en de activiteiten aansluiten bij hun interesses en belevingswereld. Daarom passen we ons aanbod zoveel mogelijk daarop aan. Gelukkig is er alle ruimte voor. Onze groepen zijn klein, zodat er veel ruimte is voor een persoonlijke benadering. Bovendien hebben we een grote speelzaal, een ruim buitenspeelterrein én we maken gebruik van het gymlokaal, waar de peuters zich opperbest vermaken.

Stap voor stap richting basisonderwijs

Uw kind naar de peuteropvang brengen betekent meer dan zorgen voor ‘opvang’. De peuteropvang is een bewuste keuze en helpt kinderen zich stap voor stap voor te bereiden op het basisonderwijs. Deels bereiken we dat door kinderen zich spelenderwijs te laten ontwikkelen. Daarnaast laten we ze stap voor stap kennismaken met de school.

Opleiding professionals

Onze zeer ervaren pedagogisch professionals zijn al geruime tijd werkzaam in de peuteropvang en hebben een brede VVE-opleiding. Samen met de basisschool zorgen we voor een soepele overgang, waarbij de kinderen een voorsprong hebben op kinderen die níet naar de peuteropvang zijn geweest.

Werken met ‘Startblokken’

Als Peuterdorp-locatie werken we met het VVE-programma ‘Startblokken’, waarmee we op een pedagogische manier de ontwikkeling van peuters en jonge kleuters optimaal stimuleren. Hiervoor creëren we doorlopend de juiste randvoorwaarden. We zorgen dat kinderen zich veilig voelen, dat activiteiten uitdagend en interessant zijn en aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen en laten ze veel ervaringen opdoen. Door middel van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen betrekken we ze maximaal bij het onderwerp.

Gordon-methode

Kruimelhoek biedt een hele ‘talige’ omgeving. Veel van onze activiteiten zijn gericht op de taalontwikkeling van de peuters. Onze professionals zetten bij hun communicatie hun vaardigheden in volgens de ‘Gordon-methode’. Bij het praten met de peuters stellen ze veel open vragen en ten aanzien van het gedrag helpen ze peuters op weg in hun zelfstandigheid, het stellen van grenzen en bij het oplossen van een ruzie.

Bel ons of kom langs

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Tot binnenkort?

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Kruimelhoek knuffels voorlezen Kruimelhoek puzzelen Kruimelhoek bewegen Binnen spelen Kruimelhoek thema op reis Kruimelhoek visjes vangen Pand Kruimelhoek
Kruimelhoek knuffels voorlezen Kruimelhoek puzzelen Kruimelhoek bewegen Binnen spelen Kruimelhoek thema op reis Kruimelhoek visjes vangen Pand Kruimelhoek

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de peuteropvang van Peuterdorp locatie Kruimelhoek met een 9,3 gemiddeld.

9,3

Bijzondere kenmerken

 • Zeer persoonlijk
  Binnen Kruimelhoek is veel ruimte voor een persoonlijke benadering. Er is veel aandacht voor je kind en activiteiten sluiten nauw aan bij interesses en de belevingswereld van de peuters.
 • Kleinschalig
  Onze peuteropvang is knus, warm en overzichtelijk. We kennen iedereen bij naam en iedereen is zeer benaderbaar.
 • Prachtig buitenspeelterrein
  We hebben niet alleen een ruime en lichte speelzaal, maar ook een ruim buitenspeelterrein. Je kind vermaakt zich heerlijk bij ons.
 • Samenwerking basisscholen
  We werken intensief samen met basisscholen St. Andreas en De Wereldwijzer. Ieder jaar werken we samen aan een aantal thema’s en zijn er gezamenlijke activiteiten, waardoor de kinderen zowel fysiek wennen aan de school als aan de activiteiten en verwachtingen.

Openingstijden

Onze opvang is tijdens de 40 schoolweken geopend op: 

Maandagochtend: 8.15 tot 12.15 uur
Dinsdagochtend: 8.15 tot 12.15 uur
Woensdagochtend: 8.15 tot 12.15 uur
Donderdagochtend: 8.15 tot 12.15 uur

Op nationale feestdagen en in vakanties zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Foto Ineke
Ineke Albers
06-82747921

Waar vind je ons?

Pater Ullingsstraat 3
6023 AM Budel-Schoot

Tel: 06-30081324
Openingstijden

Aanmelden?

Via onderstaande button vul je gemakkelijk het online aanmeldformulier in voor locatie Kruimelhoek.

Kosten peuteropvang

Interesse in peuteropvang? Veel gezinnen hebben recht op subsidie van de gemeente óf kinderopvangtoeslag, hierdoor ga je minder betalen. Lees hier wat dit voor jou betekent!