Wat is peuteropvang?

Kind kijkt door een vergrootglas

Peuteropvang is een plaats waar peuters van 2 tot 4 jaar samen met leeftijdgenootjes kunnen spelen en leren. Het biedt een mooie voorbereiding op de basisschool, een stap die voor sommige peuters als best groot kan worden ervaren. Op de peuteropvang wennen ze al een beetje aan het weg zijn van thuis, leren ze om te spelen met andere kinderen en worden ze extra gestimuleerd in hun ontwikkeling. De huidige peuteropvang is wat vroeger ook wel de peuterspeelzaal werd genoemd.
 

Wat houdt peuteropvang in bij Peuterdorp?

Op onze locaties spelen peuters onder begeleiding van twee pedagogisch professionals op een groep van maximaal 16 kinderen. We werken met verschillende thema’s die aansluiten bij de wereld van jongeren kinderen. Ook zorgen onze professionals voor een uitdagende speel- en leeromgeving waar de peuters al spelend kunnen leren, hoe leuk is dat?!

We werken onder andere aan de motoriek van kinderen door bijvoorbeeld dans en yoga, organiseren allerlei activiteiten met de focus op taalontwikkeling en zorgen voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden door kinderen samen te laten spelen & delen. Naast dit alles vinden we een warme, veilige en vertrouwde omgeving ontzettend belangrijk, en staat uiteraard voorop dat je peuter het naar zijn of haar zin heeft bij ons.
 

VVE: Voorbereid naar de basisschool

Alle kinderen volgen bij Peuterdorp een VVE programma (voor- en vroegschoolse educatie), waardoor ze een goede voorbereiding op de basisschool krijgen. We werken bij Peuterdorp met het pedagogisch programma ‘Startblokken’. Hierdoor stapt jouw peuter straks goed voorbereid en zelfverzekerd de basisschool binnen!
 

Wat kost peuteropvang?

Wat peuteropvang precies kost, is afhankelijk van je gezinssituatie. Het kan namelijk zijn dat je recht hebt op kinderopvangtoeslag, of dat je vanuit de gemeente recht hebt op subsidie voor maximaal 2 dagdelen peuteropvang. Op onze kostenpagina vind je meer informatie hierover en lees je wat voor jouw situatie van toepassing is.

Peuter op de peuteropvang

Ontdek locatie(s) bij jou in de buurt!

Bekijk de locaties