Over Peuterdorp

Meisje vrolijk met verf

Samenkomen om te leren, te groeien en te spelen; en dat alles onder één dak. Bij Peuterdorp kunnen twee- tot vierjarigen met leeftijdgenootjes spelen en zich ontwikkelen, met als doel hen voor te bereiden op de basisschool.

Peuterdorp bestaat uit twee Stichtingen: Peuterdorp Valkenswaard en Peuterdorp Cranendonck. In beide gemeentes is het een onderdeel van de voorschoolse voorzieningen.

Als kinderen spelen, leren ze!

Zo luidt onze visie, we laten de kinderen namelijk met diverse spel- en ontwikkelingsmaterialen kennismaken. Al deze materialen zijn afgestemd op hun leeftijd en ontwikkeling en dagen de peuters uit tot spel. Want hoe leuk is het om spelen en leren te combineren? We werken met verschillende thema’s die goed aansluiten bij de wereld van jonge kinderen.

Voorbereiding op school

Deze verschillende thema’s worden regelmatig samen met de basisschool uitgewerkt, waarin ook gezamenlijke activiteiten worden gepland. Op deze manier raken peuters al meer vertrouwd met de basisschool en is de uiteindelijke overgang van peuteropvang naar basisschool één doorgaande lijn.

Daarnaast zijn al onze pedagogisch professionals VVE-gecertificeerd. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie, wat betekent dat we peuters goed begeleiden van de peuteropvang naar de basisschool, en deze stap zo klein mogelijk maken.

De locaties

Onze peuteropvang locaties zijn altijd gelegen ín of naast een basisschool, en zijn dus ook vaak inhoudelijk verbonden aan deze basisschool, om de uiteindelijke overstap voor kinderen nog makkelijker te maken. We hebben locaties in Valkenswaard (Dommelen, Borkel en Schaft) en Cranendonck (Maarheeze, Soerendonk. Budel-Schoot en Budel).

Bekijk onze locaties