Ukkeclub

 • Samenwerking basisscholen
 • Ruim buitenspeelterrein
 • Aandacht voor ontwikkeling
 • Vaste gezichten

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 8,7

Ukkeclub Peuterdorp

Spelenderwijs ontdekken, ontwikkelen én stap voor stap voorbereiden op het basisonderwijs, in een warme en gemoedelijke sfeer. Dát is waar wij voor zorgen, vanuit onze opvang in brede school De Muzenberg, waar ook de openbare basisschool Cranendonck, basisschool De Stapsteen en kinderopvang Kiekeboe gevestigd zijn. Met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de peuters stimuleren onze vaste en ervaren professionals de ontwikkeling van uw kind en bereiden we ze voor op de basisschool.

Ontdekken en ontwikkelen

Nergens leren peuters spelenderwijs zoveel over zichzelf en over andere kinderen, als op de peuteropvang. Het is een knusse plek waar peuters van 2 tot 4 jaar met leeftijdgenootjes spelen en zich ontwikkelen. Twee gekwalificeerde professionals zorgen voor een uitdagende speel- en leeromgeving, die in alle opzichten voldoet aan de kwaliteitseisen voor kind- en peuteropvang.

Taalontwikkeling

Ukkeclub biedt een hele ‘talige’ omgeving. Hiervoor gebruiken we onder andere prentenboeken, waaruit we voorlezen en die we samen bekijken. Daarnaast hebben we kringactiviteiten in de kleine en grote kring, tonen we ons nieuwsgierig en stellen we veel vragen. Dat is erg goed voor de taalontwikkeling. Met behulp van de ‘Gordon-methode’ bouwen we aan het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de peuters.

Rijke speel- en leeromgeving

Onze peuteropvang is een ideale speel- en leeromgeving, met volop ruimte voor de kinderen om te spelen en te ontdekken. We hebben veel spel- en ontwikkelingsmaterialen, die afgestemd zijn op de leeftijd en ontwikkeling van uw kind en die uitdagen tot spel. We hebben hiervoor binnen de Muzenberg een mooi lokaal met een ruime buitenspeelplaats.

Aansluiting op de basisschool

Ukkeclub’ kinderen zijn goed voorbereid op de basisschool. Ze ontwikkelen zich niet alleen in de loop der tijd sterk (motorisch, sociaal emotioneel, cognitief en creatief), maar maken ook stap voor stap kennis met de school, met leerkrachten en gezamenlijke activiteiten. Zo verloopt de overgang naar de basisschool aangenaam en soepel.

Peuterdorp en ‘Startblokken’ (VVE)

Bij alle Peuterdorp-locaties werken we met het programma ‘Startblokken’, een pedagogische werkwijze waarmee we de ontwikkeling van peuters en jonge kleuters optimaal stimuleren. We zorgen dat kinderen zich veilig voelen, dat activiteiten uitdagend en interessant zijn en aansluiten bij hun belevingswereld. We laten kinderen veel ontdekken, eigen ervaringen opdoen en zelf initiatieven ontplooien. Door middel van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen betrekken we ze maximaal bij het onderwerp.

Bel ons of kom langs

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Natuurlijk mag mailen ook via ons contactformulier.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Ukkeclub verf kliederen Ukkeclub buiten spelen Ukkeclub boekje lezen Ukkeclub fruit eten Ukkeclub buiten Ukkeclub bouwen
Ukkeclub verf kliederen Ukkeclub buiten spelen Ukkeclub boekje lezen Ukkeclub fruit eten Ukkeclub buiten Ukkeclub bouwen

Beoordelingen

KlantOK

12 ouders beoordelen de peuteropvang van Peuterdorp locatie Ukkeclub met een 8,7 gemiddeld.

8,7

Bijzondere kenmerken

 • Samenwerking basisscholen
  We werken intensief samen met basisscholen De Stapsteen en OBS Cranendonck gevestigd in brede school De Muzenberg. Ieder jaar werken we samen aan een aantal thema’s en zijn er gezamenlijke activiteiten, waardoor de kinderen zowel fysiek wennen aan de school als aan de activiteiten en verwachtingen.
 • Ruim buitenspeelterrein
  Kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen, ontdekken en fietsen. Onze buitenspeelplek is lekker groot en grenst aan de binnenspeelruimte. Het geeft kinderen een veilig en vertrouwd gevoel en bij mooi weer zijn we zo buiten.
 • Aandacht voor ontwikkeling
  We besteden veel aandacht aan het spelaanbod. Er is een basisaanbod van hoeken en spelmaterialen. Daarnaast werken we met thema's. We vullen onze materialen aan met boeken, spel en speelgoed die passen bij het thema. Zo wordt de taal en het spel die bij het thema horen herkenbaar. We kijken en luisteren naar de kinderen en spelen in op hun behoeftes.
 • Vaste gezichten
  Veiligheid en een vaste structuur zijn ontzettend belangrijk voor uw kind. Onze professionals zijn al jaren het vaste gezicht van Ukkeclub en hebben bijzonder veel aandacht voor veiligheid.

Openingstijden

Ukkeclub is tijdens de 40 schoolweken geopend van 8.15 tot 12.15 uur.

Op nationale feestdagen en in vakanties zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Foto Ineke
Ineke Albers
06-82747921

Waar vind je ons?

Kijkakkers 1 A1
6026 ER Maarheeze

Tel: 0495 595 009
Openingstijden

Inschrijven

Met het aanmeldformulier via onderstaande button kun je je peuter inschrijven bij locatie Ukkeclub.

Kosten peuteropvang

Interesse in peuteropvang? Veel gezinnen hebben recht op subsidie van de gemeente óf kinderopvangtoeslag, hierdoor ga je minder betalen. Lees hier wat dit voor jou betekent!