Schatkist

 • Kleinschalig en professioneel
 • Aandacht voor beweging
 • Samenwerking basisschool
 • Doorgaande ontwikkelingslijn

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 8,7

Jong geleerd is oud gedaan. Daarom besteden we bij peuteropvang Schatkist niet alleen aandacht aan de ontwikkeling van onze peuters en de voorbereiding op school, maar vooral ook aan ‘bewegen’. We vinden het niet alleen belangrijk dat kinderen zich voldoende bewegen, maar we zien ook dat ze het ontzettend leuk vinden.  We maken dan ook volop gebruik van het gymlokaal, dat grenst aan ons eigen lokaal.

Leren van elkaar

Kinderen vinden het heerlijk om te spelen én te leren. Van zichzelf, van elkaar én in interactie met onze pedagogisch professionals. Peuters kunnen bij ons spelenderwijs ontdekken en zichzelf ontwikkelen in een knusse en stimulerende omgeving.

Basisschool De Schatkist

Onze peuteropvang maakt onderdeel uit van basisschool De Schatkist in Budel, waarmee we nauw samenwerken. Zo werken we samen aan thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen en maken we gezamenlijk gebruik van het gymlokaal, dat grenst aan ons eigen lokaal. Op het ruime buitenterrein is een deel apart ingericht voor onze peuters.

Breed VVE-opgeleid

Onze pedagogisch professionals hebben een brede VVE-opleiding. Het zijn ervaren pedagogisch professionals, die al geruime tijd werkzaam zijn bij de peuteropvang. De inspecteur van de onderwijsinspectie heeft deze locatie benoemd als “schitterende Schatkist”.

Stap voor stap naar basisonderwijs

We bereiden uw kind stap voor stap voor op het basisonderwijs. Dat doen we door de ontwikkeling te stimuleren en hiervoor middelen aan te reiken én door activiteiten geleidelijk aan steeds meer af te stemmen op school.

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Veiligheid en uitdaging zijn belangrijk voor de ontwikkeling van peuters en kleuters. Daarom werken alle Peuterdorp-locaties met het pedagogisch programma ‘Startblokken’, voor voor- en vroegschoolse educatie. Hiermee stimuleren we de ontwikkeling optimaal, dagen we de kinderen uit om zich te ontwikkelen en is er volop ruimte voor het ontplooien van eigen initiatieven. Spelenderwijs doen onze peuters leerzame ervaringen op. Door middel van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen betrekken we ze maximaal bij het onderwerp.

Gordon-methode

De Schatkist biedt een hele ‘talige’ omgeving. Allerlei activiteiten zijn gericht op de taalontwikkeling van de peuters. Bij het communiceren met onze kinderen zetten onze professionals de ‘Gordon-methode’ in. Hierbij staat het ontwikkelen van een warme en open relatie met kinderen, gebaseerd op gelijkwaardigheid, wederzijds respect en liefde centraal. Hierdoor kunnen kinderen opgroeien tot zelfstandige weerbare mensen.

Bel ons of kom langs

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Natuurlijk mag mailen ook via ons contactformulier.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Schatkist vormen herkennen Buiten spelen bij Schatkist Kinderen zijn creatief bezig Kinderen buiten in de zon Bewegend leren Schatkist water spelen
Schatkist vormen herkennen Buiten spelen bij Schatkist Kinderen zijn creatief bezig Kinderen buiten in de zon Bewegend leren Schatkist water spelen

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de peuteropvang van Peuterdorp locatie Schatkist met een 8,7 gemiddeld.

8,7

Bijzondere kenmerken

 • Kleinschalig en professioneel
  Bij peutopvang Schatkist werken we met kleine groepen in een knusse en veilige omgeving. Onze pedagogisch professionals zijn zeer ervaren en hoog opgeleid.
 • Aandacht voor beweging
  Bij onze peuteropvang is veel ruimte en aandacht voor beweging. Wij vinden het belangrijk dat kinderen veel beweging krijgen.
 • Samenwerking basisschool
  We werken intensief samen met basisschool de Schatkist. Ieder jaar werken we samen aan een aantal thema’s en zijn er gezamenlijke activiteiten, waardoor de kinderen zowel fysiek wennen aan de school als aan de activiteiten en verwachtingen.
 • Doorgaande ontwikkelingslijn
  Kiezen voor peuteropvang is kiezen voor een goede en soepele overgang naar de basisschool. De school leert uw kind al vroeg kennen. We prikkelen peuters om hun belevings- en begrippenwereld verder te ontwikkelen en in de loop der tijd worden de activiteiten steeds meer afgestemd op de basisschool.

Openingstijden

Onze opvang is tijdens de 40 schoolweken geopend op: 

Maandagochtend: 8.15 tot 12.15 uur
Dinsdagochtend: 8.15 tot 12.15 uur
Donderdagochtend: 8.15 tot 12.15 uur
Vrijdagochtend: 8.15 tot 12.15 uur

Op nationale feestdagen en in vakanties zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Foto Ineke
Ineke Albers
06-82747921

Waar vind je ons?

De Korenbloem 2
6021 LW Budel

Tel: 06-25068203
Openingstijden

Geïnteresseerd?

Schrijf je peuter gemakkelijk en snel in voor locatie Schatkist met het aanmeldformulier via onderstaande button.

Kosten peuteropvang

Interesse in peuteropvang? Veel gezinnen hebben recht op subsidie van de gemeente óf kinderopvangtoeslag, hierdoor ga je minder betalen. Lees hier wat dit voor jou betekent!