Pipohuis

 • Ervaren team
 • Alles onder 1 dak
 • Schakelklas taalonderwijs
 • Verdergaande ondersteuning op maat

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 8,6

Schilderen Peuteropvang

Jezelf spelenderwijs ontwikkelen en geleidelijk voorbereiden op het basisonderwijs. Dat kan bij onze peuteropvang, een veilige, prettige en gezellige plek. Ons Pipohuis is een warme thuisbasis voor peuters van 2 tot 4 jaar, die met veel plezier leren van bewegen en spelen. Alleen, met elkaar en in interactie met onze professionals.

Pedagogische aanpak

Een keuze voor peuteropvang is een bewuste keuze. Begeleid door pedagogische professionals maakt uw kind kennis met verschillende spel- en ontwikkelingsmaterialen, die afgestemd zijn op hun leeftijd en ontwikkelingsfase. Wij bieden een rijke speel- en leeromgeving die peuters inspireert en uitdaagt. Alles is onderdeel van een breder kader, waarin uw kind zichzelf optimaal ontwikkelt, leert van interactie met andere kinderen en zich voorbereidt op de basisschool.

Vaste gezichten

Al jarenlang ontfermen vaste gezichten zich over de peuters bij Pipohuis. Ons team is daardoor zeer ervaren en bovendien zijn de lijnen bij ons zeer kort. Dat werkt erg prettig en in het voordeel van de peuters. Onze pedagogisch professionals hebben een brede VVE-opleiding, worden begeleid door een pedagogisch coach en krijgen periodiek bijscholing.

Ondersteuning op maat

Dankzij het hoge opleidings-, kennis- en ervaringsniveau van onze professionals kunnen we bij onze opvang verdergaande ondersteuning op maat bieden. Daarom kiezen veel ouders met VVE-geïndiceerde kinderen bewust voor Pipohuis.

Monitoren ontwikkelingsniveau

Onze professionals bouwen een hechte band op met de kinderen. Bevindingen worden vastgelegd in ons Kijk! Volgsysteem. Zo weten we altijd hoe je kind zich ontwikkelt, en waar extra ondersteuning nodig of uitdaging welkom is. Daarnaast vereenvoudigt het een warme overdracht naar school. We werken nauw samen met basisschool De Windroos en basisschool De Dorenhagen.

Uitdagen en stimuleren (VVE)

Door middel van activiteiten en het bieden van uitdagingen proberen we onze peuters zoveel mogelijk te stimuleren te leren en zich te ontwikkelen. We gebruiken hiervoor het pedagogische programma ‘Startblokken’. Hiermee stimuleren we de ontwikkeling van peuters en jonge kleuters optimaal, in het kader van voor- en vroegschoolse educatie. Door middel van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen betrekken we ze maximaal bij het onderwerp.

Bel ons of kom langs

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Natuurlijk mag mailen ook via ons contactformulier.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Spelen in de zandbak Fruithapje Buitenspelen Creatieve activiteit Verjaardag
Spelen in de zandbak Fruithapje Buitenspelen Creatieve activiteit Verjaardag

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de peuteropvang van Peuterdorp locatie Pipohuis met een 8,6 gemiddeld.

8,6

Bijzondere kenmerken

 • Ervaren team
  Onze professionals zijn al jaren aan Pipohuis verbonden. Ze hebben een brede VVE-opleiding en hebben bijzonder veel ervaring.
 • Alles onder 1 dak
  Onze peuteropvang is gevestigd in basisschool De Windroos, net als BSO De Horizon. Zo vind je alle voorzieningen onder één dak.
 • Schakelklas taalonderwijs
  Er is een schakelklas in ons gebouw aan het Haagstraatplein. In een schakelklas kunnen kinderen die Nederlands als tweede taal hebben terecht vanaf hun vierde jaar
 • Verdergaande ondersteuning op maat
  Dankzij het hoge opleidings-, kennis- en ervaringsniveau van onze professionals bieden wij ondersteuning op maat. Kijkend naar de behoefte van uw peuter!

Openingstijden

Pipohuis is tijdens de 40 schoolweken geopend van 8.15 tot 12.15 uur.

Op nationale feestdagen zijn we gesloten.

Meer informatie

Directeur

Directeur Trudy
Trudy Sijbers
06-83995681

Waar vind je ons?

Haagstraat 130
5552 HP Valkenswaard

Tel: (040) 204 29 99
Openingstijden

Aanmelden?

Schrijf je peuter nu in voor locatie Pipohuis! Gebruik onderstaande button en vul het aanmeldformulier in.

Kosten peuteropvang

Interesse in peuteropvang? Veel gezinnen hebben recht op subsidie van de gemeente óf kinderopvangtoeslag, hierdoor ga je minder betalen. Lees hier wat dit voor jou betekent!