Olke Bolke

 • Altijd vertrouwde gezichten
 • Alles onder 1 dak
 • Twee groepen op één locatie
 • Doorgaande ontwikkelingslijn

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 8,6

Peuteropvang Olke Bolke

Altijd een vertrouwd gezicht. Al jarenlang werken bij Olke Bolke dezelfde vertrouwde gezichten. Vijf dagen per week vangen steeds dezelfde pedagogisch professionals je peuter op. Dat vinden de kinderen heerlijk. Bovendien kunnen we op deze manier optimaal bouwen aan de ontwikkeling van de kinderen en is er veel aandacht voor hechting, voor het ‘wij-gevoel’.

Mooi en ruim

Alle ruimte voor ontwikkeling. Olke Bolke is een fijne plek voor peuters, waar ze zich fijn kunnen vermaken. Onze peuteropvang is gevestigd in basisschool Schepelweyen. Hier maken we gebruik van een mooie en ruime groep én het peuter-/kleutergymzaaltje.

Ontdekken en ontwikkelen

Olke Bolke is een prettige plek om je te ontwikkelen. Door middel van interactieve programma’s prikkelen we de zintuigen, stimuleren we de fantasie, ontwikkelt de motoriek zich en leren onze peuters omgaan met taal.

Professionele begeleiding

Onze professionals zijn al jaren verbonden aan onze peuteropvang. Ze hebben hiervoor een brede pedagogische opleiding gevolgd met daarnaast ook een VE-opleiding. Ook voldoen zij aan de taaleisen, omdat overdracht van taal erg belangrijk is. De pedagogisch professionals blijven natuurlijk verder ontwikkelen en opleiden en worden ook wekelijks ondersteund door een pedagogisch coach.

We werken binnen onze locatie ook veel samen met onze buren van Peuterdorp Kiekeboe. We delen expertises, de kinderen kunnen in het kader van 'open deuren' bij elkaar een kijkje gaan nemen en leren zo ook de andere professionals kennen. Als locatie zijn wij hierin uniek, omdat geen een andere Peuterdorp vestiging twee groepen op één locatie gevestigd heeft.

Voorbereiding op school

Olke Bolke is een goede voorbereiding op school. De peuters werken doorlopend en spelenderwijs aan hun eigen ontwikkeling. Daarnaast maken ze op een natuurlijke manier kennis met de systematiek van en het dagelijkse ritme op school. Door middel van gezamenlijke activiteiten zorgen we voor een geleidelijke kennismaking van school met je peuter en je peuter met school, qua omgeving en qua leerkrachten. ‘Wennen’ zit ook in subtiele gebaren, zoals het meenemen van je eigen fruitbakje naar de opvang.

Kijk! - kindvolgsysteem

In de loop der tijd leren we je kind heel goed kennen. Onze bevindingen leggen we vast in ons KIJK!0-7 Volgsysteem, waardoor we het ontwikkelingsniveau goed kunnen monitoren. Onze professionals weten zo precies waar ze extra aandacht aan moeten besteden om ze ‘klaar te maken voor school’ en maken bovendien een warme overdracht eenvoudig mogelijk.  

Pedagogische werkwijze

Alle Peuterdorp-locaties werken met het VE-programma ‘Startblokken’. Dit programma voor voor- en vroegschoolse educatie, is er speciaal voor peuters en jonge kleuters. We gebruiken deze pedagogische werkwijze om kinderen volop te stimuleren zich te ontwikkelen, op een speelse, verantwoorde en uitdagende manier. Kinderen voelen zich veilig en worden geprikkeld om te ontdekken, ervaren en leren.

Bel ons of kom langs

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Natuurlijk mag mailen ook via ons contactformulier.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

19 ouders beoordelen de peuteropvang van Peuterdorp locatie Olke Bolke met een 8,6 gemiddeld.

8.6

Bijzondere kenmerken

 • Altijd vertrouwde gezichten
  Bij onze peuteropvang zijn vijf dagen per week dezelfde pedagogisch professionals aanwezig. Dat geeft peuters al snel een vertrouwd en veilig gevoel.
 • Alles onder 1 dak
  Olke Bolke is gevestigd in basisschool Schepelweyen, net als Horizon BSO Schepelweyen en Peuterdorp Kiekeboe. Alle voorzieningen voor je kind vind je bij ons onder één dak!
 • Twee groepen op één locatie
  Wij zijn als enige Peuterdorp locatie met twee groepen gevestigd op één locatie; Olke Bolke en Kiekeboe. Dit maakt dat we meer samenwerkingsmogelijkheden hebben, expertises en ook veel gebruik mogen maken van andere ruimtes dan onze peutergroep.
 • Doorgaande ontwikkelingslijn
  We zijn niet alleen gevestigd in de basisschool. We zitten ook in een lokaal naast peuteropvang Kiekeboe en we werken veel samen. Stap voor stap maakt de school kennis met je peuter en andersom. Daarnaast stimuleren we je kind zich steeds verder te ontwikkelen, waardoor hij of zij een goede basis legt voor de volgende stap, de stap naar het basisonderwijs.

Openingstijden

Onze opvang is tijdens de 40 schoolweken dagelijks geopend van 8.15 tot 12.15 uur.

Op nationale feestdagen en tijdens vakanties zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Directeur Danique Mies
Danique Mies
06-83034682

Waar vind je ons?

Hoefsmidwei 4
5551 PN Valkenswaard

Tel: 06 15 53 05 71
Openingstijden

Inschrijven

Inschrijven bij Peuterdorp is heel gemakkelijk. Gebruik ons online aanmeldformulier via onderstaande button.