Olke Bolke

 • Altijd vertrouwde gezichten
 • Alles onder 1 dak
 • Het ‘wij-gevoel’
 • Doorgaande ontwikkelingslijn

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 8,6

Peuteropvang Olke Bolke

Altijd een vertrouwd gezicht. Al jarenlang werken bij Olke Bolke dezelfde vertrouwde gezichten. Vijf dagen per week vangen steeds twee dezelfde pedagogisch professionals je peuter op. Dat vinden de kinderen heerlijk. Bovendien kunnen we op deze manier optimaal bouwen aan de ontwikkeling van de kinderen en is er veel aandacht voor hechting, voor het ‘wij-gevoel’.

Mooi en ruim

Alle ruimte voor ontwikkeling. Olke Bolke is een fijne plek voor peuters, waar ze zich fijn kunnen vermaken. Onze peuteropvang is gevestigd in basisschool Schepelweyen. Hier maken we gebruik van een mooi, ruim lokaal én het peuter-/kleutergymzaaltje.

Ontdekken en ontwikkelen

Olke Bolke is een prettige plek om je te ontwikkelen. Door middel van interactieve programma’s prikkelen we de zintuigen, stimuleren we de fantasie, ontwikkelt de motoriek zich en leren onze peuters omgaan met taal.

Professionele begeleiding

Onze professionals zijn al jaren verbonden aan onze peuteropvang en hebben een brede VVE-opleiding. Ze hebben een brede pedagogische opleiding en blijven zich ontwikkelen. Ter ondersteuning is hiervoor bijvoorbeeld een pedagogisch coach aanwezig.

Voorbereiding op school

Olke Bolke is een goede voorbereiding op school. De peuters werken doorlopend en spelenderwijs aan hun eigen ontwikkeling. Daarnaast maken ze op een natuurlijke manier kennis met de systematiek van en het dagelijkse ritme op school. Door middel van gezamenlijke activiteiten zorgen we voor een geleidelijke kennismaking van school met je peuter en je peuter met school, qua omgeving en qua leerkrachten. ‘Wennen’ zit ook in subtiele gebaren, zoals het meenemen van je eigen fruitbakje naar de opvang.

Kijk! - kindvolgsysteem

In de loop der tijd leren we je kind heel goed kennen. Onze bevindingen leggen we vast in ons Kijk! Volgsysteem, waardoor we het ontwikkelingsniveau goed kunnen monitoren. Onze leidsters weten zo precies waar ze extra aandacht aan moeten besteden om ze ‘klaar te maken voor school’ en maken bovendien een warme overdracht eenvoudig mogelijk.  

Pedagogische werkwijze

Alle Peuterdorp-locaties werken met het VVE-programma ‘Startblokken’. Dit programma voor voor- en vroegschoolse educatie, is er speciaal voor peuters en jonge kleuters. We gebruiken deze pedagogische werkwijze om kinderen volop te stimuleren zich te ontwikkelen, op een speelse, verantwoorde en uitdagende manier. Kinderen voelen zich veilig en worden geprikkeld om te ontdekken, ervaren en leren.

Bel ons of kom langs

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Natuurlijk mag mailen ook via ons contactformulier.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

19 ouders beoordelen de peuteropvang van Peuterdorp locatie Olke Bolke met een 8,6 gemiddeld.

8.6

Bijzondere kenmerken

 • Altijd vertrouwde gezichten
  Bij onze peuteropvang zijn vijf dagen per week dezelfde twee pedagogisch professionals aanwezig. Dat geeft peuters al snel een vertrouwd en veilig gevoel.
 • Alles onder 1 dak
  Olke Bolke is gevestigd in basisschool Schepelweyen, net als de BSO Schepelweyen en peutergroep Kiekeboe. Alle voorzieningen voor je kind vind je bij ons onder één dak!
 • Het ‘wij-gevoel’
  Er is veel aandacht voor hechting en voor het ‘wij-gevoel’. Voor kinderen is dat niet alleen heel leerzaam, ze ervaren dat ook als erg prettig.
 • Doorgaande ontwikkelingslijn
  We zijn niet alleen gevestigd in de basisschool. We zitten ook in een lokaal naast peuteropvang Kiekeboe en we werken veel samen. Stap voor stap maakt de school kennis met je peuter en andersom. Daarnaast stimuleren we je kind zich steeds verder te ontwikkelen, waardoor hij of zij een goede basis legt voor de volgende stap, de stap naar het basisonderwijs.

Openingstijden

Onze opvang is tijdens de 40 schoolweken dagelijks geopend van 8.15 tot 12.15 uur.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Directeur Danique Mies
Danique Mies
06-83034682

Waar vind je ons?

Hoefsmidwei 4
5551 PN Valkenswaard

Tel: 06 15 53 05 71
Openingstijden

Inschrijven

Schrijf je kind nu in voor locatie Olke Bolke. Via onderstaande button kom je bij ons online aanmeldformulier!