Kiekeboe en Olke Bolke

 • Twee groepen op één locatie
 • Alles onder 1 dak
 • Vertrouwde gezichten
 • Al 50 jaar zijn peuters welkom!

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 8,6

Peuterdorp Valkenswaard bestaat al ruim 50 jaar! Onze locatie is een van de vele locaties waar peuters al van generatie op generatie worden gebracht door de vele ouders. Onze pedagogisch professionals zijn erg enthousiast, actief en er is als enige locatie van Peuterdorp gevestigd met twee groepen op één locatie (Kiekeboe en Olke Bolke) waardoor de samenwerking, interactie en sociale ontwikkeling extra opvallend is bij onze locatie. 

Samenwerking met basisschool

We werken nauw samen met Basisschool Schepelweyen, onze groepen zijn zelfs gevestigd in het gebouw van de basisschool! Hier gebruiken we twee fijne peutergroepen. Ondanks dat we in deze school gevestigd zijn hebben we ook veel contact met basisschool de Belhamel, Agnetendal en de Martinus!

Net als op de basisschool hebben we gezellige speelplekken waar de kinderen kunnen bouwen, lezen, verkennen, ontwikkelen etc. In ons gebouw is ook Horizon Kinderopvang BSO Schepelweyen gevestigd, waardoor de oversteek snel gemaakt is. De kinderen kennen dus de professionals van zowel de basisscholen, als de andere peutergroep en ook nog van de buitenschoolse opvang. Dit maakt dat de doorgaande lijn nog meer gewaarborgd wordt.

Activiteiten

Je kind ontwikkelt zich spelenderwijs en met veel plezier. We spelen en werken veel in de kring, in kleine groepjes en volgens thema’s. Daarnaast besteden we veel aandacht aan beweging. Hiervoor kunnen we onder andere gebruik maken van de gymzaal, die dichtbij (aan de andere kant van de gang) is. Ook hebben we beschikking tot o.a. een themalokaal, speelzaal, keuken (van de naastgelegen BSO) en theaterzaal.

Om de overgang naar school zo klein mogelijk te maken organiseren we regelmatig activiteiten met de basisschool. Kinderen wennen zo aan het gebouw, de mensen en de methodiek en de leerkrachten maken zo alvast kennis met de kinderen. Peuters, leerkrachten én onze professionals kijken ieder jaar uit naar de picknickweek, een initiatief van Kiekeboe en Basisschool Agnetendal. Zo gaan we ook daar op bezoek om het de kinderen gemakkelijker te maken met de doorstroom.

Professionele begeleiding

Onze pedagogisch professionals zijn al jaren verbonden aan onze peuteropvang. Ze hebben hiervoor een brede pedagogische opleiding gevolgd met daarnaast ook een VE-opleiding. Ook voldoen zij aan de taaleisen, omdat overdracht van taal erg belangrijk is. De pedagogisch professionals blijven natuurlijk verder ontwikkelen en opleiden en worden ook wekelijks ondersteund door een pedagogisch coach.

Op onze locatie werken Kiekeboe en Olke Bolke veel met elkaar samen. We delen expertises, de kinderen kunnen in het kader van 'open deuren' bij elkaar een kijkje gaan nemen en leren zo ook de andere professionals kennen. Als locatie zijn wij hierin uniek, omdat geen een andere Peuterdorplocatie twee groepen op één locatie gevestigd heeft.

Educatie en ‘Startblokken’ (VE)

In het kader van de voor- en vroegschoolse educatie (VE) werken alle Peuterdorp-locaties met het VE-programma ‘Startblokken’, een pedagogische werkwijze waarmee we de ontwikkeling van peuters en jonge kleuters optimaal stimuleren. Hiervoor creëren we doorlopend de juiste randvoorwaarden. We zorgen dat kinderen zich veilig voelen, dat activiteiten uitdagend en interessant zijn en aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen en laten ze veel ervaringen opdoen. Door middel van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen betrekken we ze maximaal bij het onderwerp. 

Kijk! - kindvolgsysteem

In de loop der tijd leren we je kind heel goed kennen. Onze bevindingen leggen we vast in ons KIJK! 0-7 Volgsysteem, waardoor we het ontwikkelingsniveau goed kunnen monitoren. Onze professionals weten zo precies waar ze extra aandacht aan moeten besteden om ze ‘klaar te maken voor school’ en maken bovendien een warme overdracht eenvoudig mogelijk.  

Foto's en contact

Via ons ouderportaal hebben we regelmatig contact met jullie als ouders. Niet alleen door berichtjes te sturen over hoe het gaat, of als je bijvoorbeeld vragen hebt, maar ook door middel van vele foto's! We vinden het heerlijk om te laten zien hoe de kinderen spelen, ontdekken en verkennen bij onze locatie.

Bel ons of kom langs

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Natuurlijk mag mailen ook via ons contactformulier.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Met zijn alle in de kring! We kijken naar gekleurde ijsblokjes. Lekker bewegen in de gymzaal Thema ijscoman Puzzelen kan ook Vrij spel is ook belangrijk In de huishoek spelen Boekjes voorlezen of zelf lezen Samen eten we gezond Vroem zeggen de auto's
Met zijn alle in de kring! We kijken naar gekleurde ijsblokjes. Lekker bewegen in de gymzaal Thema ijscoman Puzzelen kan ook Vrij spel is ook belangrijk In de huishoek spelen Boekjes voorlezen of zelf lezen Samen eten we gezond Vroem zeggen de auto's

Beoordelingen

KlantOK

24 ouders beoordelen de peuteropvang van Peuterdorp locatie Kiekeboe en Olke Bolke met een 8,6 gemiddeld.

8,6

Professionals

Bekijk hier de professionals van deze locatie.

Audrey

Audrey

Pedagogisch Professional bij Kiekeboe en Olke Bolke
Kiona

Kiona

Pedagogisch Professional bij Olke Bolke
Dorinda

Dorinda

Pedagogisch Professional bij Kiekeboe
Judith

Judith

Pedagogisch Professional bij Olke Bolke
Lettie

Lettie

Pedagogisch Professional bij Kiekeboe

Bijzondere kenmerken

 • Twee groepen op één locatie
  Wij zijn als enige Peuterdorp locatie met twee groepen gevestigd op één locatie; Kiekeboe en Olke Bolke. Dit maakt dat we meer samenwerkingsmogelijkheden hebben, expertises en ook veel gebruik mogen maken van andere ruimtes dan onze peutergroep.
 • Alles onder 1 dak
  Kiekeboe en Olke Bolke zijn gevestigd in basisschool Schepelweyen, net als Horizon Kinderopvang BSO Schepelweyen. Je kind kan na de peuteropvang door naar de basisschool & bso, alles op één vertrouwde plek!
 • Vertrouwde gezichten
  Bij onze peuteropvang zijn vijf dagen per week dezelfde pedagogisch professionals aanwezig. Dat geeft peuters al snel een vertrouwd en veilig gevoel.
 • Al 50 jaar zijn peuters welkom!
  Al van generatie op generatie komen de peuters bij ons spelen. Op 26 januari 2021 vierden wij ons 50-jarig bestaan. Een mijlpaal waar wij trots op zijn.

Openingstijden

Onze opvang is tijdens de 40 schoolweken dagelijks geopend van 8.15 tot 12.15 uur.

Op nationale feestdagen en tijdens vakanties zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Marta van der Velden
Marta van der Velden
0683034682

Waar vind je ons?

Hoefsmidwei 4
5551 PN Valkenswaard

 

Tel. Kiekeboe: 040 - 304 50 80
Tel. Olke Bolke: 040 - 304 50 81
Openingstijden

Meld je kind hier aan

Aanmelden bij Peuterdorp is heel gemakkelijk. Gebruik ons online aanmeldformulier via onderstaande button.

Kosten peuteropvang

Interesse in peuteropvang? Veel gezinnen hebben recht op subsidie van de gemeente óf kinderopvangtoeslag, hierdoor ga je minder betalen. Lees hier wat dit voor jou betekent!