Kiekeboe

 • Twee groepen op één locatie!
 • 50 jarig bestaan
 • Ervaren professionals
 • Warme overdracht

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 7,8

Kiekeboe Peuterdorp

Afgelopen 26 januari 2021 hebben we een feestelijke mijlpaal gevierd: Peuterdorp Valkenswaard bestaat al 50 jaar! Kiekeboe is een van de vele locaties waar peuters al van generatie op generatie worden gebracht door de vele ouders. De pedagogisch professionals zijn erg enthousiast, actief en er is als enige locatie van Peuterdorp gevestigd met twee groepen op één locatie. De kindjes van Olke Bolke zijn namelijk onze buren, waardoor de samenwerking, interactie en sociale ontwikkeling extra opvallend is bij onze locatie. 

Huisvesting en samenwerking

We werken nauw samen met Basisschool Agnetendal en Basisschool Schepelweyen. Hier gebruiken we een prettige peutergroep, grenzend aan Olke Bolke. Net als op de basisschool hebben we gezellige speelplekken waar de kinderen kunnen bouwen, lezen, verkennen, ontwikkelen etc. In De Schepelweyen is ook Horizon BSO Schepelweyen gevestigd, waardoor de oversteek snel gemaakt is. De kinderen kennen dus de professionals van zowel de basisscholen, als de andere peutergroep en ook nog van de buitenschoolse opvang. Dit maakt dat de doorgaande lijn nog meer gewaarborgd wordt.

Activiteiten

Je kind ontwikkelt zich spelenderwijs en met veel plezier. We spelen en werken veel in de kring, in kleine groepjes en volgens thema’s. Daarnaast besteden we veel aandacht aan beweging. Hiervoor kunnen we onder andere gebruik maken van de gymzaal, die dichtbij (aan de andere kant van de gang) is. Om de overgang naar school zo klein mogelijk te maken organiseren we regelmatig activiteiten met de basisschool. Kinderen wennen zo aan het gebouw, de mensen en de methodiek en de leerkrachten maken zo alvast kennis met de kinderen. Peuters, leerkrachten én onze professionals kijken ieder jaar uit naar de picknickweek, een initiatief van Kiekeboe en Basisschool Agnetendal. Zo gaan we ook daar op bezoek om het de kinderen gemakkelijker te maken met de doorstroom.

Continuïteit

Onze pedagogisch professionals werken al ontzettend lang bij Kiekeboe. Ze hebben jarenlange ervaring in de peuteropvang en vinden het bovendien heerlijk om te doen. Ze hebben een brede VE-opleiding, voldoen aan de taaleisen en kunnen terugvallen op onze pedagogisch coach. 

Educatie en ‘Startblokken’ (VE)

In het kader van de voor- en vroegschoolse educatie (VE) werken alle Peuterdorp-locaties met het VE-programma ‘Startblokken’, een pedagogische werkwijze waarmee we de ontwikkeling van peuters en jonge kleuters optimaal stimuleren. Hiervoor creëren we doorlopend de juiste randvoorwaarden. We zorgen dat kinderen zich veilig voelen, dat activiteiten uitdagend en interessant zijn en aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen en laten ze veel ervaringen opdoen. Door middel van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen betrekken we ze maximaal bij het onderwerp. 

Bel ons of kom langs

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Natuurlijk mag mailen ook via ons contactformulier.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

19 ouders beoordelen de peuteropvang van Peuterdorp locatie Kiekeboe met een 7,8 gemiddeld.

7,8

Bijzondere kenmerken

 • Twee groepen op één locatie!
  Wij zijn als enige Peuterdorp locatie met twee groepen gevestigd op één locatie; Kiekeboe en Olke Bolke. Dit maakt dat we meer samenwerkingsmogelijkheden hebben, expertises en ook veel gebruik mogen maken van andere ruimtes dan onze peutergroep.
 • 50 jarig bestaan
  Al van generatie op generatie komen de peuters bij ons spelen. Op 26 januari 2021 vierden wij ons 50-jarig bestaan. Een mijlpaal waar wij trots op zijn en waar we zeker nog vele jaren aan vast gaan hangen.
 • Ervaren professionals
  Onze pedagogisch professionals zijn breed VE-opgeleid, voldoen aan alle taaleisen en hebben jarenlange ervaring in de peuteropvang en zijn al erg lang aan Peuterdorp verbonden.
 • Warme overdracht
  De pedagogisch professionals kennen je kind van binnen en van buiten. Hun bevindingen worden vastgelegd in het KIJK!0-7 Volgsysteem. Zo kunnen we zorgen voor een warme overdracht naar school, waarbij duidelijk is wie je kind is en wat hij of zij nodig heeft.

Openingstijden

Kiekeboe is tijdens de 40 schoolweken geopend van 8.15 tot 12.15 uur.

Op nationale feestdagen en in vakanties zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Directeur Danique Mies
Danique Mies
06-83034682

Waar vind je ons?

Hoefsmidwei 4
5551 PN Valkenswaard

Tel: 06 11 15 08 18
Openingstijden

Meld je kind aan

Inschrijven bij Peuterdorp is heel gemakkelijk. Gebruik ons online aanmeldformulier via onderstaande button.