Kiekeboe

 • Bewegen en Yoga
 • Zeer populair
 • Jarenlange ervaring
 • Warme overdracht

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 7,8

Kiekeboe Peuterdorp

Kiekeboe is een begrip in Valkenswaard. Ouders brengen hier hun peuters al van generatie op generatie. De pedagogisch professionals zijn erg enthousiast en actief en er is extra aandacht voor beweging en ‘innerlijke’ rust, door middel van Yoga. Peuters ervaren dat als heel bijzonder én ontspannend.

Huisvesting en samenwerking

We werken nauw samen met basisschool Agnetendal en zijn gevestigd in De Schepelweyen. Hier gebruiken we een prettig lokaal, grenzend aan peutergroep Olke Bolke. Net als op de basisschool hebben we gezellige hoekjes waar de kinderen kunnen bouwen, lezen, ontwikkelen, etc. In De Schepelweyen is ook de bso gevestigd, waardoor de oversteek snel gemaakt is.

Activiteiten

Je kind ontwikkelt zich spelenderwijs en met veel plezier. We spelen en werken veel in de kring, in kleine groepjes en volgens thema’s. Daarnaast besteden we veel aandacht aan beweging. Hiervoor kunnen we onder andere gebruik maken van de gymzaal, die dichtbij (aan de andere kant van de gang) is. Om de overgang naar school zo klein mogelijk te maken organiseren we regelmatig activiteiten met de basisschool. Kinderen wennen zo aan het gebouw, de mensen en de methodiek en de leerkrachten maken zo alvast kennis met de kinderen. Peuters, leerkrachten én onze professionals kijken ieder jaar uit naar de picknickweek, een initiatief van Kiekeboe en Agnetendal.

Continuïteit

Onze pedagogisch professionals werken al ontzettend lang bij Kiekeboe. Ze hebben jarenlange ervaring in de peuteropvang en vinden het bovendien heerlijk om te doen. Ze hebben een brede VVE-opleiding en kunnen terugvallen op onze pedagogisch coach. 

Educatie en ‘Startblokken’ (VVE)

In het kader van de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) werken alle Peuterdorp-locaties met het VVE-programma ‘Startblokken’, een pedagogische werkwijze waarmee we de ontwikkeling van peuters en jonge kleuters optimaal stimuleren. Hiervoor creëren we doorlopend de juiste randvoorwaarden. We zorgen dat kinderen zich veilig voelen, dat activiteiten uitdagend en interessant zijn en aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen en laten ze veel ervaringen opdoen. Door middel van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen betrekken we ze maximaal bij het onderwerp. 

Bel ons of kom langs

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Natuurlijk mag mailen ook via ons contactformulier.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

19 ouders beoordelen de peuteropvang van Peuterdorp locatie Kiekeboe met een 7,8 gemiddeld.

7,8

Bijzondere kenmerken

 • Bewegen en Yoga
  We besteden in allerlei opzichten veel aandacht aan ‘bewegen’. Bijzonder is de afwisseling tussen spel, beweging en Yoga. Die combinatie is binnen de peuteropvang uniek.
 • Zeer populair
  Ouders brengen hun peuters van generatie op generatie naar Kiekeboe. Onze peuteropvang is zeer populair in Valkenswaard.
 • Jarenlange ervaring
  Onze pedagogisch professionals zijn breed VVE-opgeleid, hebben jarenlange ervaring in de peuteropvang en zijn al erg lang aan Kiekeboe verbonden.
 • Warme overdracht
  De pedagogisch professionals kennen je kind van binnen en van buiten. Hun bevindingen worden vastgelegd in het Kijk! Volgsysteem. Zo kunnen we zorgen voor een warme overdracht naar school, waarbij duidelijk is wie je kind is en wat hij of zij nodig heeft.

Openingstijden

Kiekeboe is tijdens de 40 schoolweken geopend van 8.15 tot 12.15 uur.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Directeur Danique Mies
Danique Mies
06-83034682

Waar vind je ons?

Hoefsmidwei 4
5551 PN Valkenswaard

Tel: 06 11 15 08 18
Openingstijden

Meld je kind aan

Inschrijven bij Kiekeboe is heel gemakkelijk. Gebruik ons online aanmeldformulier via onderstaande button.