Hummelhonk

 • Samenwerking basisschool
 • Prettige inrichting
 • Extra aandacht taalontwikkeling
 • Doorgaande ontwikkelingslijn

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 8,0

Spelen met zand

Kinderen genieten ervan zich spelenderwijs te ontwikkelen en te leren van spel, van situaties en van elkaar. Bij Hummelhonk stimuleren we dat en bevorderen we de ontwikkeling van onder andere de motoriek, de sociaal emotionele vaardigheden en taal en zintuigen. Onze opvang is gehuisvest in basisschool De Boogurt, waarmee we nauw samenwerken. Zo zorgen we dat de stap naar het basisonderwijs zorgvuldig én soepel verloopt.

Alle ruimte voor ontwikkeling

Bij Hummelhonk is in allerlei opzichten ruimte voor ontwikkeling. Onze peuters vermaken zich naar hartenlust in onze ruime en lichte speelzaal die zeer prettig is ingericht. Ook buiten kunnen ze volop hun gang gaan, op het buitenspeelterrein dat grenst aan de speelzaal. Daarnaast delen we de gymzaal van De Boogurt, voor de nodige beweging en ontspanning. Bij onze opvang hebben de kinderen heel veelzijdige spelmogelijkheden.

Ervaren professionals

Onze ervaren pedagogisch professionals hebben een brede VVE-opleiding. Ze werken al geruime tijd bij de peuteropvang. Dankzij hun degelijke achtergrond en aanpak wordt je kind goed begeleid en voorbereid op het basisonderwijs én uitgedaagd te leren door middel van spel.

Peuterdorp en ‘Startblokken’ (VVE)

Bij alle Peuterdorp-locaties werken we met het programma ‘Startblokken’, een pedagogische werkwijze waarmee we de ontwikkeling van peuters en jonge kleuters optimaal stimuleren. We zorgen dat kinderen zich veilig voelen, dat activiteiten uitdagend en interessant zijn en aansluiten bij hun belevingswereld. We laten kinderen veel ontdekken, eigen ervaringen opdoen en zelf initiatieven ontplooien. Door middel van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen betrekken we ze maximaal bij het onderwerp.

Taal en ‘Gordon-methode’

Hummelhonk biedt een hele ‘talige’ omgeving. Veel activiteiten zijn gericht op de taalontwikkeling van de peuters. Bij het communiceren met de peuters zetten onze professionals hun vaardigheden in volgens de ‘Gordon-methode’. Dit is een specifieke communicatiemethode, waarbij je zonder veel machtsgebruik conflicten kunt oplossen. Belangrijk daarbij is contact maken, actief luisteren, open vragen stellen en gevoelens benoemen. Peuters krijgen zo meer zelfvertrouwen en bouwen respectvolle contacten op.

Bel ons of kom langs

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Natuurlijk mag mailen ook via ons contactformulier.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Hummelhonk puzzel Hummelhonk knutselen Hummelhonk meisjes Hummelhonk weegschaal Hummelhonk VVE Hummelhonk buiten spelen Hummelhonk buiten
Hummelhonk puzzel Hummelhonk knutselen Hummelhonk meisjes Hummelhonk weegschaal Hummelhonk VVE Hummelhonk buiten spelen Hummelhonk buiten

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de peuteropvang van Peuterdorp locatie Hummelhonk met een 8,0 gemiddeld.

8,0

Bijzondere kenmerken

 • Samenwerking basisschool
  We werken intensief samen met basisschool De Boogurt. Ieder jaar werken we samen aan een aantal thema’s en zijn er gezamenlijke activiteiten, waardoor de kinderen zowel fysiek wennen aan de school als aan de activiteiten en verwachtingen.
 • Prettige inrichting
  Onze opvang is heel aantrekkelijk ingericht. Kinderen voelen zich prettig bij ons en de inrichting nodigt uit tot (samen) spelen.
 • Extra aandacht taalontwikkeling
  Veel activiteiten zijn gericht op de taalontwikkeling van de peuters. Bij het communiceren met de peuters zetten onze professionals hun vaardigheden in volgens de ‘Gordon-methode’. Dit is een specifieke communicatiemethode waarin contact maken, actief luisteren, open vragen stellen en gevoelens benoemen belangrijk zijn.
 • Doorgaande ontwikkelingslijn
  Kiezen voor peuteropvang is kiezen voor een goede en soepele overgang naar de basisschool. De school leert uw kind al vroeg kennen. We prikkelen peuters om hun belevings- en begrippenwereld verder te ontwikkelen en in de loop der tijd worden de activiteiten steeds meer afgestemd op de basisschool.

Openingstijden

Onze opvang is tijdens de 40 schoolweken geopend van 8.15 tot 12.15 uur.

Op nationale feestdagen en in vakanties zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Foto Ineke
Ineke Albers
06-82747921

Waar vind je ons?

Jan van Schoonvorststraat 2
6021 BP Budel

Tel: 06 - 20 07 63 21
Openingstijden

Aanmelden

Meld je kind nu aan bij locatie Hummelhonk. Klik op de button om het aanmeldformulier in te vullen!

Kosten peuteropvang

Interesse in peuteropvang? Veel gezinnen hebben recht op subsidie van de gemeente óf kinderopvangtoeslag, hierdoor ga je minder betalen. Lees hier wat dit voor jou betekent!