Hummelhofje

 • Natuurtuin
 • Doorlopende ontwikkelingslijn
 • Vertrouwd en veilig
 • Samenwerking basisschool

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 8,7

Tuin

Samen spelen, samen leren én samen opgroeien, dat kan op onze knusse locatie in brede school De Pionier, vlakbij de Dommelseweg. Ons vaste team van pedagogisch professionals knuffelt, troost, verzorgt, geeft rust en daagt de kinderen uit. Daarvoor hebben we volop mogelijkheden en ruimte.

Uniek is de samenwerking met de basisschool, de kinderdagopvang én buitenschoolse opvang De Pionier. Snel raakt je kind vertrouwd met het gebouw, de juffen en de meesters. De lijnen zijn kort. Daardoor verloopt de overgang naar de school soepel. Dankzij het delen van kennis en ervaringen met de school, leren we als ‘totaalteam’ de kinderen goed kennen en kunnen we hun ontwikkeling optimaal begeleiden. Zo bieden we samen het beste voor je peuter.

Vertrouwd en veilig

Je snel veilig en vertrouwd voelen. Dat vinden wij belangrijk. Daarom werken we uitsluitend met gediplomeerde pedagogisch professionals, die zorgen voor een warme, zorgzame en leerzame omgeving. Bovendien krijg je samen met je kind een vaste mentor. Zij heeft veel aandacht voor welbevinden en ontwikkeling. Zo heb je een vaste contactpersoon voor eventuele vragen.

Rust, regelmaat én ontwikkelen

Een ideale plek om jezelf te ontwikkelen. Dat is wat we met Hummelhofje willen bieden, een warme en gezellige plek voor je kinderen. Door middel van vaste dagprogramma’s en het gebruik van gebaren en liedjes, begrijpen ze al snel wat de bedoeling is en voelen ze zich op hun gemak. Samen bedenken we activiteiten waarmee we zintuigen prikkelen, motoriek en fantasie stimuleren en taalontwikkeling ondersteunen zodat je kind een fijne basis krijgt om naar school te gaan.

Bijzondere ervaringen

Graag laten we kinderen nieuwe ervaringen opdoen. Hoewel sommige kinderen dat soms best spannend vinden, zien we ze ook volop genieten. We maken bijvoorbeeld een uitstapje naar de bibliotheek of we ontbijten gezamenlijk tijdens de kerstperiode. We verplaatsen ons in de belevingswereld van onze peuters, bieden ondersteuning als het nodig is, moedigen aan en geven veel complimenten. Mooi om je kind te zien groeien!

Warme overdracht

Net als op de basisschool werken we met het kindvolgsysteem Kijk! Indien nodig zorgen we voor een warme overdracht naar school waarbij we ouders natuurlijk betrekken. Samen zorgen we voor een fijne en soepele overgang van de peuteropvang naar de basisschool.

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

In het kader van de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) werken alle Peuterdorp-locaties met het Vroeg- en Voorschools programma ‘Startblokken’, een pedagogische werkwijze waarmee we de ontwikkeling van peuters en jonge kleuters optimaal stimuleren. Hiervoor creëren we doorlopend de juiste randvoorwaarden. We zorgen dat kinderen zich veilig voelen, dat activiteiten uitdagend en interessant zijn en aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen en laten ze veel ervaringen opdoen. Door middel van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen betrekken we ze maximaal bij het onderwerp.

De pedagogisch professionals observeren de kinderen en nemen deel aan de activiteiten. Zo komen we samen tot spel en stimuleren we kinderen zich te ontwikkelen. De observaties worden geregistreerd in het Kijk! Volgsysteem waardoor het ontwikkelingsniveau van de kinderen goed gevolgd kan worden. Onze professionals weten precies waar ze extra aandacht aan moeten besteden om ze ‘klaar te maken voor school’. 

Ouderapp

Via de ouderapp kunnen we snel en gemakkelijk met ouders communiceren. We gebruiken de app om informatie over kind en opvang en zelfs foto’s met je te delen. Ook kun je via de app je kind eenvoudig afmelden vanwege ziekte of vakantie. 

Bel ons of kom langs

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Natuurlijk mag mailen ook via ons contactformulier.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Vriendjes Waterbak Natuurtuin Zandbak Hummelhof binnen Spelen Ontdektuin Buiten bij Hummelhofje
Vriendjes Waterbak Natuurtuin Zandbak Hummelhof binnen Spelen Ontdektuin Buiten bij Hummelhofje

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de peuteropvang van Peuterdorp locatie Hummelhofje met een 8,7 gemiddeld.

8,7

Bijzondere kenmerken

 • Natuurtuin
  Samen met school en de kinderopvang maken we gebruik van de ‘Natuurtuin’. Hier kunnen kinderen heerlijk spelen met natuurlijke materialen zoals zand en gras in een groene omgeving. Het is een stukje natuur middenin de wijk.
 • Doorlopende ontwikkelingslijn
  Hummelhofje biedt opvang op maat, afgestemd op het ontwikkelingsniveau en belangstelling van je kind en gericht op een zo geruisloos mogelijke overgang naar de basisschool.
 • Vertrouwd en veilig
  Je snel veilig en vertrouwd voelen. Dat vinden wij belangrijk. Daarom werken we uitsluitend met gediplomeerde pedagogisch professionals, die zorgen voor een warme, zorgzame en leerzame omgeving.
 • Samenwerking basisschool
  Uniek is de samenwerking met de basisschool, de kinderdagopvang én buitenschoolse opvang De Pionier. Snel raakt je kind vertrouwd met het gebouw, de juffen en de meesters.

Openingstijden

Hummelhofje is tijdens de 40 schoolweken geopend van 8.15 tot 12.15 uur.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Directeur Trudy
Trudy Sijbers
06-83995681

Waar vind je ons?

Kromstraat 12 A
5554 NH Valkenswaard

Tel: 06 - 46 66 68 94
Openingstijden

Inschrijven?

Met het aanmeldformulier via onderstaande button kun je jouw kind inschrijven bij locatie Hummelhofje.

Kosten peuteropvang

Interesse in peuteropvang? Veel gezinnen hebben recht op subsidie van de gemeente óf kinderopvangtoeslag, hierdoor ga je minder betalen. Lees hier wat dit voor jou betekent!