Duimelot

 • Kleinschalig en knus
 • Samenwerking basisschool
 • Samen spelen en leren
 • Veel aandacht voor ontwikkeling

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 8,8

Welkom bij Duimelot! Duimelot is een kleinschalige peuteropvang en biedt veiligheid. Onze knusse locatie is gehuisvest in het sfeervolle ‘De Grasspriet’, rustig gelegen in Valkenswaard. Duimelot is kleinschalig van opzet en er is alle ruimte voor persoonlijke aandacht en benadering. Ons lokaal is makkelijk, veilig en snel te bereiken en het mooie buitenspeelterrein grenst bovendien direct aan onze ruimte.

Spelen en ontwikkelen

Bij onze peuteropvang ontwikkelen kinderen zich spelenderwijs en bereiden zich stap voor stap voor op de basisschool. In interactie met onze enthousiaste pedagogisch professionals maakt je peuter kennis met spel- en ontwikkelingsmaterialen die passen bij zijn of haar leeftijd en ontwikkeling. Wij stimuleren beweging, spelen met elkaar en de ontwikkeling van zintuigen. 

Samenwerking basisschool 

Wij werken zowel samen met De Grasspriet als met De Smelen. In het klein, maar ook in het groot, te beginnen met ‘wennen’. Wennen aan het gebouw en aan de mensen, maar bijvoorbeeld ook aan methoden. Om ook alvast ervaringen op te doen met activiteiten, organiseren we het hele jaar door een aantal gezamenlijke activiteiten.

Goede begeleiding

Onze pedagogische professionals hebben veel ervaring en volgen regelmatig cursussen. In het kader van de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) werken alle Peuterdorp-locaties met het VVE-programma ‘Startblokken’, een pedagogische werkwijze waarmee we de ontwikkeling van peuters en jonge kleuters optimaal stimuleren. We zorgen dat kinderen zich veilig voelen, dat activiteiten uitdagend en interessant zijn en aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen en laten ze veel ervaringen opdoen. Door middel van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen betrekken we ze maximaal bij het onderwerp. 

Observaties en bevindingen

Hoewel de kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen, houden onze professionals goed bij hoe het met je peuter gaat. Hun bevindingen worden vastgelegd in ons Kijk! Volgsysteem. Bij een warme overdracht naar school is direct duidelijk wie je kind is, hoe hij of zij zich ontwikkelt en ontwikkeld heeft en wat het nodig heeft. Wij noemen dat een warme overdracht naar school.

Kom je kennismaken?

Ben je nieuwsgierig geworden? Bel of mail gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding samen met je peuter. 

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Met zand op de tafel In de zand- en watertafel vissen Met zijn alle in de kring Spelen in de huishoek De professional helpen Samen in kleine groepjes Samen verven Betrokkenheid, uitleggen en samen Buitenspel Duimelot gym
Met zand op de tafel In de zand- en watertafel vissen Met zijn alle in de kring Spelen in de huishoek De professional helpen Samen in kleine groepjes Samen verven Betrokkenheid, uitleggen en samen Buitenspel Duimelot gym

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de peuteropvang van Peuterdorp locatie Duimelot met een 8,8 gemiddeld.

8,8

Bijzondere kenmerken

 • Kleinschalig en knus
  Duimelot is gehuisvest in het sfeervolle De Grasspriet, dat rustig gelegen is in Valkenswaard. Onze opvang is klein van opzet, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht.
 • Samenwerking basisschool
  We werken nauw samen met de basisschool én de bso. Hierdoor maken peuters vanaf het begin kennis met het gebouw, de mensen en de activiteiten. Dat maakt de stap naar de basisschool kleiner!
 • Samen spelen en leren
  Samen knutselen, zingen, bouwen, ontdekken! We zorgen dat kinderen zich veilig voelen, dat activiteiten uitdagend en interessant zijn en aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen en laten ze veel ervaringen opdoen.
 • Veel aandacht voor ontwikkeling
  In het kader van de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) werken we met het programma ‘Startblokken’, waarmee we de ontwikkeling van peuters en jonge kleuters optimaal stimuleren. Kinderen voelen zich veilig, worden uitgedaagd deel te nemen aan activiteiten en zich in te leven in thema’s.

Openingstijden

Duimelot is tijdens de 40 schoolweken geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.15 tot 12.15 uur.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Directeur Merel
Merel Swinkels
06-83034682

Waar vind je ons?

Van de Venstraat 9
5555 KK Valkenswaard

Tel: (040) 204 89 19
Openingstijden

Meld je kind aan

Inschrijven voor locatie Duimelot kan gemakkelijk via ons aanmeldformulier! Klik op onderstaande button.

Kosten peuteropvang

Interesse in peuteropvang? Veel gezinnen hebben recht op subsidie van de gemeente óf kinderopvangtoeslag, hierdoor ga je minder betalen. Lees hier wat dit voor jou betekent!