Duimelot

 • Sfeervol & kleinschalig
 • Samenwerking basisschool
 • VE-programma
 • Doorgaande ontwikkelingslijn

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 8,7

Samen in kleine groepjes

De stap naar het basisonderwijs kan voor peuters erg groot zijn. Gelukkig hoeft dat niet. Bij onze peuteropvang ontwikkelen kinderen zich spelenderwijs en bereiden zich stap voor stap voor op de basisschool. In interactie met onze enthousiaste pedagogisch professionals maakt je peuter kennis met spel- en ontwikkelingsmaterialen, afgestemd op leeftijd en ontwikkeling. Wij stimuleren beweging, spelen met elkaar en de ontwikkeling van de zintuigen.

Knusse omgeving

Duimelot biedt veiligheid. Onze knusse peuteropvang is gehuisvest in het sfeervolle ‘De Grasspriet’, rustig gelegen in Valkenswaard. Duimelot is kleinschalig van opzet en er is alle ruimte voor persoonlijke aandacht en benadering. Ons lokaal is makkelijk, veilig en snel te bereiken en het mooie buitenspeelterrein grenst bovendien direct aan ons lokaal.

De Grasspriet en De Smelen

Voorbereiden op het basisonderwijs is pas echt compleet als je niet alleen de ontwikkeling van de kinderen borgt, maar ook nauw samenwerkt met de basisschool. Wij werken zowel samen met De Grasspriet als met De Smelen. In het klein, maar ook in het groot, te beginnen met ‘wennen’. Wennen aan het gebouw en aan de mensen, maar bijvoorbeeld ook aan methoden. Om ook alvast ervaringen op te doen met activiteiten, organiseren we het hele jaar door een aantal gezamenlijke activiteiten.

Pedagogisch professionals

Onze pedagogische professionals hebben niet alleen een brede VVE-scholing, maar ook jarenlange ervaring en worden doorlopend bijgeschoold. Daarnaast kunnen ze altijd terugvallen op onze pedagogisch coach, die ze begeleidt.

Observaties en bevindingen

Hoewel de kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen, houden onze professionals goed bij hoe het met je zoon of dochter gaat. Hun bevindingen worden vastgelegd in ons Kijk! Volgsysteem. Bij een warme overdracht naar school is direct duidelijk wie je kind is, hoe hij of zij zich ontwikkelt en ontwikkeld heeft en wat het nodig heeft. Wij noemen dat een warme overdracht naar school.

Gezamenlijke werkwijze (VE)

In het kader van de voor- en vroegschoolse educatie (VE) werken alle Peuterdorp-locaties met het VE-programma ‘Startblokken’. Door middel van dit pedagogisch programma stimuleren we de ontwikkeling van peuters en jonge kleuters optimaal. De kinderen voelen zich veilig, worden geprikkeld door uitdagende en interessante activiteiten en doen veel ervaring op. Door middel van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen betrekken we ze maximaal bij het onderwerp.

Bel ons of kom langs

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Natuurlijk mag mailen ook via ons contactformulier.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Beoordelingen

KlantOK

15 ouders beoordelen de peuteropvang van Peuterdorp locatie Duimelot met een 8,7 gemiddeld.

8,7

Bijzondere kenmerken

 • Sfeervol & kleinschalig
  Duimelot is gehuisvest in het sfeervolle De Grasspriet, dat rustig gelegen is in Valkenswaard. Onze opvang is klein van opzet, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht.
 • Samenwerking basisschool
  We werken nauw samen met de basisschool én de bso. Hierdoor maken peuters vanaf het begin kennis met het gebouw, de mensen en de activiteiten. Dat vereenvoudigt de stap naar het basisonderwijs.
 • VE-programma
  In het kader van de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) werken we met het programma ‘Startblokken’, waarmee we de ontwikkeling van peuters en jonge kleuters optimaal stimuleren. Kinderen voelen zich veilig, worden uitgedaagd deel te nemen aan activiteiten en zich in te leven in thema’s.
 • Doorgaande ontwikkelingslijn
  We maken de stap naar het basisonderwijs zo klein mogelijk, door nauw samen te werken met de basisschool, ze vanaf het begin te laten wennen aan school, mensen en methodes. Het Kijk! Volgsysteem wordt gebruikt om bevindingen vast te leggen en te delen met de basisschool bij de warme overdracht.

Openingstijden

Duimelot is tijdens de 40 schoolweken geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.15 tot 12.15 uur.

Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Beleid en voorwaarden

Directeur

Directeur Danique Mies
Danique Mies
06-83034682

Waar vind je ons?

Van de Venstraat 9
5555 KK Valkenswaard

Tel: (040) 204 89 19
Openingstijden

Meld je kind aan

Inschrijven voor locatie Duimelot kan gemakkelijk via ons aanmeldformulier! Klik op onderstaande button.