Brassertjes

 • Buiten bewegen
 • Stimulering creativiteit
 • Uitdagende speelomgeving
 • Samenwerking St. Joan

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 8,9

Bellen blazen

Het is prachtig om te zien hoe kinderen hun creativiteit ontwikkelen. Als kinderen spelen, leren ze en daar genieten wij van. Op een heel eigen en laagdrempelige manier betrekken we de peuters bij onze activiteiten en we stimuleren ze zich te ontwikkelen. We doen dat vanuit onze eigen ruimte in basisschool St. Joan, waarmee we op allerlei vlakken een intensieve samenwerking hebben.

Knusse uitdagende omgeving

Peuters van 2 tot 4 jaar vermaken zich prima bij de Brassertjes en dat danken we onder andere aan onze actieve pedagogisch professionals, wiens enthousiasme aanstekelijk werkt. In de geheel opgeknapte basisschool St. Joan hebben we een lichte en knusse ruimte met een aangrenzend buitenspeelterrein. Onze opvang voldoet bovendien aan alle kwaliteitseisen die aan kinderopvang worden gesteld. Hierdoor zijn alle ingrediënten aanwezig voor een leerzaam en aangenaam verblijf.

Ontwikkelen

Kinderen vinden het heerlijk om zich spelenderwijs te ontwikkelen en te leren van spel, van situaties en van elkaar. Op allerlei manieren bevorderen we de ontwikkeling van onder andere de taal, creativiteit, motoriek en sociaal emotionele vaardigheden.

Taalontwikkeling

Peuteropvang Brassertjes biedt een hele ‘talige’ omgeving. Samen bekijken we prentenboeken en we lezen hieruit voor. Daarnaast hebben we allerlei activiteiten waar taal een belangrijke rol speelt, waarbij we ons richten op het vergroten van de woordenschat. We stellen ons nieuwsgierig op en stellen veel vragen. Door gebruik te maken van de ‘Gordon-methode’ bouwen de kinderen aan gelijkwaardige en plezierige relaties.

Pedagogisch professionals

Onze pedagogisch professionals zijn al geruime tijd werkzaam bij de peuteropvang. Ze hechten erg aan persoonlijke benadering en hebben veel aandacht voor het welbevinden van de kinderen. Onze locatie wordt mede daardoor beoordeeld met een 8,7 gemiddeld. 

Geleidelijke voorbereiding

Kiezen voor peuteropvang is kiezen voor een goede en geleidelijke voorbereiding op de basisschool. Deels bereiken we dat door kinderen zich spelenderwijs te laten ontwikkelen. Daarnaast laten we ze stap voor stap kennismaken met de school, onder andere door middel van gezamenlijke activiteiten.

Bel ons of kom langs

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Natuurlijk mag mailen ook via ons contactformulier.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Voorlezen bij Brassertjes Bellen blazen Samen fruit eten Spelen bij Brassertjes Samen bouwen bij Brassertjes
Voorlezen bij Brassertjes Bellen blazen Samen fruit eten Spelen bij Brassertjes Samen bouwen bij Brassertjes

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de peuteropvang van Peuterdorp locatie Brassertjes met een 8,9 gemiddeld.

8,9

Bijzondere kenmerken

 • Buiten bewegen
  Sport en spel, een wandeling door de wijk en op ontdekkingstocht in de natuur. We gaan er elke dag even op uit om de buurt te verkennen of te samen te spelen in de frisse buitenlucht.
 • Stimulering creativiteit
  Binnen onze peuteropvang is er veel ruimte voor creativiteit. We knutselen rondom verschillende thema's en koken en bakken met andere peuters én kleuters van de basisschool.
 • Uitdagende speelomgeving
  We prikkelen peuters om hun belevings- en begrippenwereld verder te ontwikkelen in de gymzaal, bij ons op de groep en in de kleuterklas. In de loop der tijd worden de activiteiten steeds meer afgestemd op de basisschool.
 • Samenwerking St. Joan
  We werken intensief samen met St. Joan. Ieder jaar werken we samen aan een aantal thema’s en zijn er gezamenlijke activiteiten, waardoor de kinderen zowel fysiek wennen aan de school als aan de activiteiten en verwachtingen.

Openingstijden

Onze opvang is tijdens de 40 schoolweken geopend op:

Maandagochtend: van 8.15 tot 12.15 uur
Dinsdagochtend: van 8.15 tot 12.15 uur
Donderdagochtend: van 8.15 tot 12.15 uur (vanaf 19 september)
Vrijdagochtend: van 8.15 tot 12.15 uur

Op nationale feestdagen en in vakanties zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Foto Ineke
Ineke Albers
06-82747921

Waar vind je ons?

Van Schaiklaan 9
6027 PL Soerendonk

Tel: 06-22357087
Openingstijden

Geïnteresseerd?

Wil je jouw kind aanmelden voor peuteropvang bij locatie Brassertjes? Vul onderstaand formulier in!

Kosten peuteropvang

Interesse in peuteropvang? Veel gezinnen hebben recht op subsidie van de gemeente óf kinderopvangtoeslag, hierdoor ga je minder betalen. Lees hier wat dit voor jou betekent!