Brassertjes

 • Kleinschalig en persoonlijk
 • Stimulering creativiteit
 • Doorgaande ontwikkelingslijn
 • Samenwerking St. Joan

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 8,9

Brassertjes in een kring

Het is prachtig om te zien hoe kinderen hun creativiteit ontwikkelen. Als kinderen spelen, leren ze en daar genieten wij van. Op een heel eigen en laagdrempelige manier betrekken we de peuters bij onze activiteiten en we stimuleren ze zich te ontwikkelen. We doen dat vanuit onze eigen ruimte in basisschool St. Joan, waarmee we op allerlei vlakken een intensieve samenwerking hebben.

Knusse uitdagende omgeving

Peuters van 2 tot 4 jaar vermaken zich prima bij de Brassertjes en dat danken we onder andere aan onze actieve pedagogisch professionals, wiens enthousiasme aanstekelijk werkt. In de geheel opgeknapte basisschool St. Joan hebben we een lichte en knusse ruimte met een aangrenzend buitenspeelterrein. Onze opvang voldoet bovendien aan alle kwaliteitseisen die aan kinderopvang worden gesteld. Hierdoor zijn alle ingrediënten aanwezig voor een leerzaam en aangenaam verblijf.

Ontwikkelen

Kinderen vinden het heerlijk om zich spelenderwijs te ontwikkelen en te leren van spel, van situaties en van elkaar. Op allerlei manieren bevorderen we de ontwikkeling van onder andere de taal, creativiteit, motoriek en sociaal emotionele vaardigheden.

Taalontwikkeling

Peuteropvang Brassertjes biedt een hele ‘talige’ omgeving. Samen bekijken we prentenboeken en we lezen hieruit voor. Daarnaast hebben we allerlei activiteiten waar taal een belangrijke rol speelt, waarbij we ons richten op het vergroten van de woordenschat. We stellen ons nieuwsgierig op en stellen veel vragen. Door gebruik te maken van de ‘Gordon-methode’ bouwen de kinderen aan gelijkwaardige en plezierige relaties.

Pedagogisch professionals

Onze pedagogisch professionals zijn al geruime tijd werkzaam bij de peuteropvang. Ze hechten erg aan persoonlijke benadering en hebben veel aandacht voor het welbevinden van de kinderen. Onze locatie wordt mede daardoor beoordeeld met een 8,7 gemiddeld. 

Geleidelijke voorbereiding

Kiezen voor peuteropvang is kiezen voor een goede en geleidelijke voorbereiding op de basisschool. Deels bereiken we dat door kinderen zich spelenderwijs te laten ontwikkelen. Daarnaast laten we ze stap voor stap kennismaken met de school, onder andere door middel van gezamenlijke activiteiten.

Bel ons of kom langs

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Natuurlijk mag mailen ook via ons contactformulier.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Brassertjes spelen met auto's Brassertjes knutselen Brassertjes samen spelen Brassertjes in de gymzaal Brassertjes verven
Brassertjes spelen met auto's Brassertjes knutselen Brassertjes samen spelen Brassertjes in de gymzaal Brassertjes verven

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de peuteropvang van Peuterdorp locatie Brassertjes met een 8,9 gemiddeld.

8,9

Bijzondere kenmerken

 • Kleinschalig en persoonlijk
  Brassertjes is een relatief kleine peuteropvang, waar veel aandacht is voor je peuter. Daarnaast is onze aanpak zeer persoonlijk en bieden we veel passende en veelzijdige activiteiten.
 • Stimulering creativiteit
  Binnen onze opvang is er veel ruimte voor creativiteit. Onze pedagogisch professionals vinden het heerlijk om kinderen creatief bezig te laten zijn en stimuleren dat op allerlei manieren.
 • Doorgaande ontwikkelingslijn
  Kiezen voor peuteropvang is kiezen voor een goede en soepele overgang naar de basisschool. De school leert jouw kind al vroeg kennen. We prikkelen peuters om hun belevings- en begrippenwereld verder te ontwikkelen en in de loop der tijd worden de activiteiten steeds meer afgestemd op de basisschool.
 • Samenwerking St. Joan
  We werken intensief samen met St. Joan. Ieder jaar werken we samen aan een aantal thema’s en zijn er gezamenlijke activiteiten, waardoor de kinderen zowel fysiek wennen aan de school als aan de activiteiten en verwachtingen.

Openingstijden

Onze opvang is tijdens de 40 schoolweken geopend op:

Maandagochtend: van 8.15 tot 12.15 uur
Dinsdagochtend: van 8.15 tot 12.15 uur
Donderdagochtend: van 8.15 tot 12.15 uur (vanaf 19 september)
Vrijdagochtend: van 8.15 tot 12.15 uur

Op nationale feestdagen en in vakanties zijn wij gesloten.

Meer informatie

Directeur

Foto Ineke
Ineke Albers
06-82747921

Waar vind je ons?

Van Schaiklaan 9
6027 PL Soerendonk

Tel: 06-22357087
Openingstijden

Geïnteresseerd?

Wil je jouw kind aanmelden voor peuteropvang bij locatie Brassertjes? Vul onderstaand formulier in!

Kosten peuteropvang

Interesse in peuteropvang? Veel gezinnen hebben recht op subsidie van de gemeente óf kinderopvangtoeslag, hierdoor ga je minder betalen. Lees hier wat dit voor jou betekent!