Borkellijntje

 • Bewegingsvrijheid
 • Persoonlijke aandacht
 • Sherborne bewegingspedagogiek
 • Doorgaande ontwikkelingslijn

Gemiddelde beoordeling:
Peuteropvang: 9,1
 

Borkellijntje peuter

Springen, rennen, klimmen… peuters vinden het heerlijk. Bewegen is goed en belangrijk voor peuters. Zo leren ze zichzelf kennen en ontdekken ze de wereld om zich heen. Door dit samen te doen met leeftijdgenootjes leren ze bovendien rekening te houden met elkaar. Bij Borkellijntje is hier volop ruimte voor. Bovendien stimuleren we de ontwikkeling van onze peuters, hun bewustwording en het bewust zijn van elkaar.

Lichaam en ruimte

Bij Borkellijntje is er veel aandacht voor beweging. Ze genieten van allerlei eenvoudige bewegingsspelletjes, die ook nog eens heel leerzaam zijn. Door te wiebelen met de tenen, zwaaien met de handen of kruipen op de knietjes leren ze wat hun lichaam allemaal kan. Daarnaast laten we de peuters bijvoorbeeld ontdekken wat hoog, laag, dichtbij en veraf is door ze te laten lopen, rollen, kruipen, etc.

Kleinschalig en persoonlijk

Alles wat je aandacht geeft groeit. Kinderen vinden aandacht en complimentjes heerlijk. Onze groepen zijn niet groot en daardoor kunnen we alle peuters veel persoonlijke aandacht geven en ze aanmoedigen en helpen op maat. Het is mooi om te zien hoe we op die manier hun ontwikkeling stimuleren.

Landelijk, licht en ruim

Onze peuteropvang is landelijk gelegen en daardoor is er volop ruimte voor onze peuters om zich te bewegen. Binnen is er een fraaie, lichte ruimte waar ze zich op hun gemak voelen en samen veel plezier maken. Buiten hebben we alle ruimte om fijn te spelen en te ontdekken. Borkellijntje ligt centraal in het dorp, in hetzelfde gebouw als het dorpshuis.

Ervaren begeleiding

Onze pedagogisch professionals hebben ruime ervaring in de peuteropvang. Bovendien is er periodiek een regelmatig een coach aanwezig, waarop ze kunnen terugvallen. Samen met onze vrijwilligers maken we van het verblijf voor onze peuters iedere dag weer een feestje.

Samenwerking St. Servatius

We vinden het belangrijk om peuters stap voor stap voor te bereiden op het basisonderwijs. Daarom werken we nauw samen met basisschool St. Servatius. In fases maken ze kennis met de school, spelenderwijs leren, leerkrachten en andere aspecten van het basisonderwijs. Dankzij deze aanpak maken leerkrachten geleidelijk aan ook kennis met je peuter.

Werken met ‘Startblokken’

Als Peuterdorp-locatie werken we met het VVE-programma (vroeg- en voorschools) ‘Startblokken’, waarmee we op een pedagogische manier de ontwikkeling van peuters en jonge kleuters optimaal stimuleren. Hiervoor creëren we doorlopend de juiste randvoorwaarden. We zorgen dat kinderen zich veilig voelen, dat activiteiten uitdagend en interessant zijn en aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen en laten ze veel ervaringen opdoen. Door middel van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen betrekken we ze maximaal bij het onderwerp.

Bel ons of kom langs

Bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding. Natuurlijk mag mailen ook via ons contactformulier.

+ Lees de volledige omschrijving

Neem alvast een kijkje

Jongen met camera Samen in de kring Balanseren Lekker naar buiten Samen hebben we lol Borkellijntje samen naar het bos Borkellijntje buiten
Jongen met camera Samen in de kring Balanseren Lekker naar buiten Samen hebben we lol Borkellijntje samen naar het bos Borkellijntje buiten

Beoordelingen

KlantOK

Ouders beoordelen de peuteropvang van Peuterdorp locatie Borkellijntje met een 9,1 gemiddeld.

9,1

Professionals van de locatie

Bekijk hier enkele professionals van deze locatie.

Nelly portretfoto

Nelly

Vaste pedagogisch professional
Foto cis

Cis

Vrijwilliger op vrijdag

Bijzondere kenmerken

 • Bewegingsvrijheid
  Binnen onze peuteropvang is er in allerlei opzichten veel bewegingsvrijheid. Qua ruimte en qua ontwikkeling.
 • Persoonlijke aandacht
  Borkellijntje werkt met compacte groepen, waarin veel persoonlijke aandacht is voor je peuter.
 • Sherborne bewegingspedagogiek
  Door middel van de ‘Sherborne’ methodiek helpen we onze peuters bij de bewustwording van hun eigen lichaam, de ruimte en bij het contact maken en rekening houden met elkaar. Dit heeft een positief effect op hun ontwikkeling, het zelfvertrouwen en sociale en fysieke vaardigheden.
 • Doorgaande ontwikkelingslijn
  Niets is fijner voor je kind dan een soepele overgang naar de basisschool. Daarom werken we nauw samen met St. Servatius. Door middel van gezamenlijke activiteiten went je kind aan school en went school stap voor stap aan je kind.

Openingstijden

Borkellijntje is tijdens de 40 schoolweken geopend van 8.15 tot 12.15 uur op maandag, woensdag en vrijdag.
 

Op nationale feestdagen zijn we gesloten.

Meer informatie

Directeur

Marta van der Velden
Marta van der Velden
0683034682

Waar vind je ons?

Dorpsstraat 55 A
5556 VL Borkel en Schaft

Tel: (040) 206 86 36
Openingstijden

Enthousiast geworden? Schrijf je peuter in!

Wil je je peuter inschrijven voor onze peuteropvang? Ga naar het aanmeldformulier via onderstaande button.

Kosten peuteropvang

Interesse in peuteropvang? Veel gezinnen hebben recht op subsidie van de gemeente óf kinderopvangtoeslag, hierdoor ga je minder betalen. Lees hier wat dit voor jou betekent!